Fine jobbklær til høstgarderoben

Vi er kommet til den tiden av året da de fleste av oss skal tilbake på jobb etter å ha ladet opp batteriene med en velfortjent ferie. Det er lite som hjelper på motivasjonen like godt som et nytt antrekk som gir deg en helt fresh start på arbeidshøsten! 

Her er noen av jobbantrekkene vi ønsker oss nå. 

Businessantrekk til dame

En pen blazer er et essensielt plagg i garderoben til enhver businessdame. Dessuten passer plagget perfekt til overgangen fra sommer til høst. En blazer kan kombineres med en rekke bluser og T-skjorter, og kan tas av på de varmeste dagene og på igjen når du for eksempel har kundemøter på kontoret. Hold deg gjerne til nøytrale toner som passer til det meste du allerede har i garderoben. 

                                                     

Du kan aldri gå feil med en klassisk dress, og flere arbeidssteder har dette som krav. Vi anbefaler en blazer med en innsvinget silhuett og et par matchende bukser, gjerne med stretch, noe som gir god komfort hele arbeidsdagen. 

                                                     

Business casual til dame

Der det ikke stilles like strenge krav til dresskoden, vil de fleste kontorer fortsatt ha et visst kriterium om at kleskoden skal være formell og profesjonell. Du bør unngå for tettsittende og avslørende plagg, og gå for en elegant bluse eller skjorte. Det tryggeste valget er en hvit eller ensfarget overdel, som er tidløst og klassisk, og kan styles med for eksempel et tynt skjerf de dagene du ønsker å sprite opp antrekket.

                                                     

Du kan også trygt gå for bluser eller skjorter med mønster, så lenge de fortsatt er nedtonet. Spesielt på de varmeste dagene vil slike overdeler være fine og sommerlige, samtidig som de har en nøytral og profesjonell look. 

                                                     

Uansett hvilken overdel du går for, vil en stilren bukse være et ypperlig valg. En forholdsregel er at du bør unngå slitte jeans. Tenk heller rette linjer og nøytrale farger. 

                                                     

Uansett hvilken kleskode du har på kontoret, kan du trygt gjøre det lille ekstra ved å sprite opp antrekket med en smakfull veske. Til jobb anbefaler vi en horisontal veske, slik at du får plass til laptopen og alt annet du trenger til arbeidsdagen, uten at det blir for tungt. Utenom å være praktisk skal vesken selvfølgelig også se bra ut og matche med antrekket. Derfor kan vi anbefale noe i nedtonet brunt eller svart. 

                                                     

Dress til jobben

Mange av de gamle, mer tradisjonsbundne jobbene har fortsatt dresskoder som sier at mannen skal gå i dress. Om arbeidsplassen din er slik, eller om du rett og slett bare liker profesjonaliteten som en dress utstråler, er det viktig at det gjøres ordentlig. Skoene skal skinne, skjorten skal strykes og slipset skal matche. Om du har dette på plass, er det lite som kan gi et bedre inntrykk av deg.

Den klassiske svarte dressen er en sikker vinner, eventuelt kan du velge en marineblå dress, som er akkurat passe formell. Om du har én av hver, kan du bytte litt på. 

                                                     

Som sagt er det viktig at skoene står i stil med antrekket. Sørg for at de er pusset og velstelte. En elegant oxfordsko i svart er et helt ypperlig valg. Om du eventuelt vil ha det en tone mindre formelt kan et par mørke sko i semsket skinn være passende. 

                                                     

Jobbskjorter

Om du bruker dress på jobb, er det selvfølgelig viktig med pene skjorter til. Men om dress er litt formelt på din arbeidsplass, vil kun skjorte være et flott alternativ. Gå gjerne for en skjorte i lyse farger og pass på at den er nystrøket, da er du langt på vei til et perfekt jobbantrekk. En fin skjorte fungerer like godt om vinteren, da du kan kombinere den med en genser. 

                                                     

Business casual til herre

Selv om arbeidsplassen ikke krever dress og skjorte, er det likevel verdt å kle seg på en måte som utstråler kompetanse og viser at du tar jobben på alvor. Å blande et par tradisjonelle forretningsklær med noen litt mer uformelle plagg er en god løsning, og kan være den perfekte miksen til kontoret. En blazer er en essensiell del av business casual-garderoben.

                                                     

En stilren T-skjorte eller pique kombinert med et par klassiske jeans slår aldri feil. En ullgenser ser fint ut både alene og med en skjorte under. 

                                                     

Sørg for at du har riktig tilbehør til arbeidshøsten. En veske med plass til laptopen gjør hverdagen mye mer behagelig, og et belte som passer til flere antrekk kan gjøre stor forskjell.

                                                     

Skal du begynne i ny jobb og er usikker på kleskoden, er det en god huskeregel at det alltid er bedre å være litt for pyntet enn underpyntet. 

4 Men | 4 Women har alt du trenger til din perfekte arbeidsgarderobe. Finn din profesjonelle look i våre butikker på CC Vest, Storo Storsenter og Sandvika Storsenter.