Sommerskjortene som aldri slår feil

Skjorta er et fantastisk plagg, som kan brukes hele året, og passer alltid strålende både til hverdags og til fest. Sommeren er kanskje skjortens «høytid», med alle sesongens hagefester, sommeravslutninger og ferieturer til varme strøk. 

Et hav av valgmuligheter blant sommerskjorter til herre

Det er en kunst å kle seg godt på varme sommerdager. Du vil gjerne se bra ut, samtidig som du tross alt ønsker være komfortabel i varmen. Enhver mann trenger derfor noen skjorter i forskjellige lengder, stoffer og uttrykk. Her er noen av våre anbefalinger til hva du bør ha i garderoben. 

Les også: Sommerfavoritter til han

Skjorte til sommerfest

Sommeren er tiden hvor man endelig får samlet alle vennene sine igjen og hygget seg i sola. Til denne anledningen kan vi anbefale en skjorte i friske farger. Noe fargefullt og spennende på overkroppen viser at du feirer at sola skinner og at stemningen er god. Her anbefaler vi en skjorte med mønster, gjerne med blomster- eller planteprint, eller en stripete skjorte med sommerens mest livlige farger. 

                                                     

Til denne anledningen kan du også gå for noe med et mer klassisk utseende, men den lette komforten som bomull garanterer deg. Polo Ralph Laurens Featherweight-skjorter er, som navnet antyder, lette som en fjær, og er en blanding mellom den klassiske Oxford-skjorten og den behagelige og lette Jersey T-skjorten. Velg en frisk farge og den stilige sommerlooken er sikret. 

                                                     

Sommerfest i hagen eller på byen er også en ypperlig anledning til å bruke en kortermet skjorte, som med sin perfekte blanding mellom formelt og casual, er en skikkelig sommerklassiker.

                                                     

Sommerfest med jobben

De fleste arbeidsplasser har en sommerfest for å feire et vellykket første halvår og for å varme opp til fellesferien. Litt avhengig av hvor du jobber, vil du gjerne ha et business casual uttrykk når du er på fest med kolleger. Her kan en dresskjorte være passende, gjerne en med mønster eller striper. Stenströms har mange passende skjorter til anledningen. Uten blazeren eller dressjakken er du garantert en sommerlig og lett stil, og du kan alltids brette opp ermene på skjorta om det skulle bli for varmt. 

                                                     

Linskjorter er perfekt om sommeren

Det finnes mange flotte linskjorter som passer godt til fest med kolleger, med stilrene toner og diskrete strukturer. Det rene og luftige stoffet gjør linskjorten til en sikker vinner på selv de varmeste sommerdagene. Her kan vi trekke frem mange gode eksempler fra Gant og svenske Morris. Kombiner gjerne med et par bomullsbukser i komplimenterende farger for et perfekt, sommerlig antrekk. 

                                                     

Les også: Tips til weekendtur – Storby

Skjorter til hverdags

Det er ikke bare til fest at skjorta er et perfekt plagg. Om du legger fokus på komfort og hva som føles godt i varmen, vil en skjorte passe perfekt til hverdagsbruk. 

Naturfibre som bomull og lin er de mest pustende stoffene. Silke vil også kjennes kaldt mot huden, på grunn av sin glatte overflate. En hvit linskjorte vil reflektere sollyset og holde kroppstemperaturen nede om sommeren, og ikke minst gi deg en perfekt look på vei til stranden, eller en klassisk ferietur-stil om du skal reise sørover. 

                                                     

Bomull har mange av de samme kvalitetene som lin, men bør da helst være i de tynneste variantene. Til avslappende hverdager anbefaler vi en kortermet skjorte, som fint kan brukes som et eget plagg, eller kombineres med en matchende T-skjorte under med skjorta åpen. 

                                                     

4 Men | 4 Women har et stort utvalg skjorter i høy kvalitet fra kjente merkervarer. Bli inspirert og finn den perfekte sommerlooken i våre butikker på CC Vest, Storo Storsenter og Sandvika Storsenter.