Dress eller kjole? Finn ditt antrekk til 17. mai

Kjole på 17. mai

Nasjonaldagen er rett rundt hjørnet, og grunnloven skal feires med stil! Rødt, hvitt og blått? Du trenger ikke følge denne fargepaletten slavisk, men bruk gjerne nyanser herfra. Enten du vil gå for dress eller kjole, viser vi deg et knippe antrekk til 17. mai. 

Her er våre anbefalinger til damer og herrer. 

Finn 17. mai-dressen til herre

Siden 17. mai foregår på dagtid, vil du helst holde den svarte dressen unna, da denne er forbeholdt kveldstid. Gå i lysere farger, slik som den mer hverdagslige blå eller grå dressen. Løft dressen med tilbehør og et par skikkelige sko, så er du festklar! Dressen er grunnlaget i hele antrekket ditt. Gå gjerne for en med regulær, men smal fasong. 

En dobbeltspent dress gjør deg ekstra flott, for eksempel denne mørkeblå fra Oscar Jacobson. Kompletter med en hvit crisp skjorte, eller blå skjorte med mønster.

Denne blomstrete oxfordskjorten fra Stenströms er både sofistikert og sommerlig, for deg som liker å ha et litt ekstra spenstig preg over antrekket.

Eller hva med denne koksgrå dressjakken fra Hugo Boss? Med dobbelt splitt, rette linjer og glatt finish, får du et skarpt antrekk. Kombiner med Genius dressbukse for en komplett dress. 

For slipset eller sløyfen må du gjerne snike inn noen varmere toner med den litt kjøligere dressen. Dette gylne og sommerlige slipset fra Stenströms er et perfekt valg. Fullfør antrekket med et par stilrene derbys i sort fra BOSS Menswear

Det er selvfølgelig helt lov å la dressen vike til fordel for et litt mer avslappet blazer-antrekk. Representer blåfargen i flagget vårt med denne vårlige og halvfôrede jakken fra BOSS, som kan kombineres med hvilket som helst par hvite bukser. Om du bruker et rødt slips til, får du alle de norske fargene i antrekket, men her kan det også være like fint uten slips. 

La deg inspirere og plukk selv fra vårt utvalg av dresser, skjorter og blazere

Finn 17. mai-kjolen til dame

Våren er i full blomst, så gå for en blomsterkjole, da vel! Hold det lett, lyst og lekkert. Hvitt er et trygt fargevalg, men lek gjerne med andre farger på nasjonaldagen. 

Denne lekre, feminine kjolen fra Hale Bob er så komfortabel at den kan brukes dagen lang. Den lar seg enkelt pyntes opp, for eksempel med en kremfarget blazer fra Dante 6. 

Kompletter med et par ikoniske Marita Velvet-sko fra Custommade! De høye hælene har stropp for ekstra godt feste, så gåturene på nasjonaldagen blir komfortable. 

Ønsker du en kortere kjole, se på dette elegante plagget med stilfulle detaljer. Med puffermer og midjebelte får du et eksklusivt uttrykk. Sleng på en tweedjakke med mønster for en sprek look! 

Kompletter antrekket med et par høye hæler. Oppbevar dine essensielle småsaker, som mobil, kort og nøkler i denne praktiske vesken fra Mulberry – perfekt også til hverdags! Vesken er i mykt skinn, og har avtagbar skulderstropp, slik at den kan bli en clutch. 

Denne kremfargede kjolen fra Hale Bob har et voluminøst skjørt og midjebelte som passer til de fleste silhuetter. Med mønsterdetaljer og diagonale linjer vil du gjerne ha et nedtonet tilbehør.

Bruk et par ballerinasko i semsket skinn fra Custommade for en komplett look. Ettersom nasjonaldagen byr på mye gåing, er dette et komfortabelt alternativ til høye hæler. Hva med et silkeskjerf til for å piffe opp antrekket? La den varme fargen gå igjen i antrekket med dette oransje skjerfet fra Stenströms

Mulighetene er mange! Se et stort utvalg av våre lekre kjoler her.

Sist, men ikke minst: Husk noen solbriller på denne solfylte dagen! Disse klassiske solbrillene fra IZIPIZI kan brukes både vår og sommer. 

 

Om du trenger mer inspirasjon eller ønsker å utforske vårt enda større utvalg i butikk, er du hjertelig velkommen til oss på CC Vest, Storo Storsenter og Sandvika Storsenter! Gratulerer med dagen som kommer!