Slikeskjerf til dame: Slik bruker du det

Silkeskjerf har en lang historie med å være et tidløst tilbehør som legger til eleganse og stil til ethvert antrekk. Det klassiske tilbehøret kan tilpasses ulike stiler og anledninger.


Her utforsker vi ulike måter å bruke silkeskjerfet på.

Knyt silkeskjerfet rundt halsen

Å knyte et silkeskjerf i halsen er kanskje den mest populære måten å bruke tilbehøret på. Enten det er en enkel knute, en løs sløyfe eller en mer kompleks draping, kan et silkeskjerf forvandle antrekkene dine og løfte stilen din. Eksempelvis vil et svart silkeskjerf med mønster, skape en kul kontrast til en klassisk hvit skjorte. 

Både de små silkeskjerfene og de større variantene kan brukes som halstørkle, avhengig av hvilken knute du ønsker å gå for.

Bruk det som et hodeplagg

Et annet populært alternativ er å folde silkeskjerfet diagonalt, og binde det rundt hodet som et hårbånd, eller vikle det rundt en hestehale. Dette vil beskytte hodet mot solskader, samtidig som det tilfører et lekkert element til antrekket. 

Rundt midjen, håndleddet eller på vesken 

Silkeskjerf kan også brukes på andre måter enn bare som et hals- eller hodeplagg. Det kan brukes som et belte til en bukse, eller rundt midjen til en kjole eller et skjørt. Dette tilfører et unikt preg til antrekket ditt, samtidig som du fremhever midjen din på en elegant måte. Et annet stilig alternativ er å knyte skjerfet rundt håndleddet, som et armbånd. Du kan også piffe opp vesken din ved å binde skjerfet rundt håndtaket. 

Disse små detaljene kan virkelig sette prikken over i-en på et antrekk. Mulberrys Skinny Scarfs er perfekte for tilbehørsstyling ettersom de er smale, og kan minne mer om et silkebånd. 

Bruk skjerfet som et klesplagg

Silkeskjerf kan også fungere som et klesplagg i seg selv. De større skjerfene kan brukes som topper ved å knyte dem på ulike måter rundt overkroppen. En populær variant er å brette skjerfet til en trekant, og knyte det i ryggen. Da får du en lekker off-shoulder topp med åpen rygg. En annen metode som passer best på de varmeste dagene, er å knyte skjerfet som en bandeau over brystet, og feste det i et smykke. 

Skjerfet kan også benyttes rundt midjen som en sarong på stranden. Den myke og luksuriøse følelsen av silke gjør det til et komfortabelt og elegant valg.


Silkeskjerf er et allsidig tilbehør som kan brukes på utallige måter for å legge farge og personlighet til ethvert antrekk. Uavhengig av hvilken stil du velger å gå for, er silkeskjerf et tilbehør enhver dame bør ha i sin garderobe.


4 Men | 4 Women har silkeskjerf fra kjente merkevarer. Bli inspirert og finn dine favoritter i nettbutikken, eller i våre butikker på CC-Vest og Sandvika Storsenter.