Din guide til slipsknuter

slipsknuter

Å knyte riktige slipsknuter kan ses på som en kunst, men det trenger ikke være komplisert for å oppnå et flott resultat. Slipsknuten kan gi subtile hint om hvilken type du er, og kan fremheve dine sterkeste trekk. Uansett om du bruker slips daglig i jobbsammenheng, eller om det hører til sjeldenheter som julaften og 17. mai, vil du ha nytte av å kjenne til noen knuter som er både enkle å lære og raske å gjennomføre. Her er noen av våre tips: fem slipsknuter som garanterer en elegant stil.

Four in Hand: Allsidig og lett å lære seg

Four in Hand er kanskje den mest populære knuten i dag. Det er en allsidig knute som er blant de letteste å lære seg. Ergo er den et perfekt valg for deg som ikke er så vant til å bruke slips, eller kun forbinder plagget med finstas og spesielle anledninger. Selv om dette er en knute som kan brukes av alle og passer til de fleste slipsstørrelser, er den spesielt godt egnet for menn med noe kortere nakke. Knutens smale og langstrakte form vil komplimentere kroppsbyggingen på en diskret og flatterende måte. Kombiner gjerne med en skjortekrage av typen button down.

Les også: Sommerskjortene som aldri slår feil

Orientalsk knute: For nybegynnere

Dersom du har et slips i ull eller et annet tykt stoff, er den orientalske knuten et enda enklere valg. Navnet kommer fra dens popularitet i Østen, spesielt Kina. Dette er knuten som krever færrest antall bevegelser, så den er ideell om du har begrenset med tid eller er en nybegynner innen slips. Resultatet skal gi deg en tynn og elegant knute, og et balansert uttrykk.

Double Windsor: En klassisk dobbel slipsknute

Oppkalt etter og inspirert av hertugen av Windsor, mannen som abdiserte fra den engelske tronen for å gifte seg med kvinnen han elsket. Double Windsor er med andre ord en slipsknute som oser integritet og en dose romantikk. Fordi slipsknuten har et kraftig og symmetrisk utseende, gir den også en følelse av autoritet. Til møter på jobben eller andre situasjoner der du vil gjøre inntrykk med det lille ekstra, er denne knuten en vinner. For å unngå at slipsknuten blir for tykk, anbefaler vi å bruke et slips i silke eller et annet tynt stoff.

Les også: Fine jobbklær til høstgarderoben

Half Windsor: Enkel slipsknute

Som navnet tilsier, er dette en litt mindre variant av Windsor-knuten. Den er også enklere å knyte, så den er et godt alternativ eller et fint sted å begynne om du ønsker den klassiske looken. Med Half Windsor får du en elegant utstråling, og den passer perfekt til skjorter med klassiske eller åpne krager. 

Se vårt utvalg skjorter her.

Onassis-knuten: Om du vil skille deg ut

Til slutt tar vi for oss en «kuriositet». Onassis-knuten, oppkalt etter den legendariske forretningsmannen Aristoteles Onassis, skjuler selve knuten under stoffet, og kan minne mer om et skjerf enn et slips. Derfor gir den deg en iøynefallende stil, og den er perfekt om du for eksempel vil rette oppmerksomheten mot slipsnålen eller annet tilbehør. 

Juster til slipset sitter perfekt

Slipsknuter lykkes ikke nødvendigvis på første forsøk, men det er ingen grunn til å fortvile! Selv de beste må noen ganger gå over på nytt og justere på lengden på endene og hvor mye man strammer i halsen. Stå foran speilet med slipset rundt halsen slik at den brede enden er cirka dobbelt så lang som den smale enden, så skal det ikke mange forsøk til for å mestre enhver slipsknute. 

Tommelfingerregelen er at slipset skal ende ved eller akkurat ovenfor beltet, og at slipset skal være stramt nok i halsen til at man ikke kan se den øverste skjorteknappen. Først da bør du si deg fornøyd. Lykke til! 

4 Men | 4 Women har et stort utvalg slips fra kjente merkevarer. Bli inspirert og finn dine favoritter i våre butikker på CC Vest, Storo Storsenter og Sandvika Storsenter.

Under kan du se hvordan dyktige Pål fra butikken vår på CC Vest knyter Four in hand.