Mulberrys skinnkvaliteter: En vedlikeholdsguide

Mulberry Alexa Mini

Mulberry er kjent for sitt tidløse design, utsøkte håndverk og gode kvalitet - og en veske kan følge deg livet ut med riktig vedlikehold. For at vesker i skinn skal bevare sitt eksklusive preg og kvalitet over tid, er riktig vedlikehold helt essensielt. Skinn er et levende materiale som utvikler karakter over tid, og ulike skinnkvaliteter krever forskjellig behandling for å sikre at materialet holder seg mykt, glansfullt og motstandsdyktig mot daglig slitasje. 


Vi gir deg våre beste tips til hvordan du kan behandle skinnvesker fra Mulberry i ulike kvaliteter, slik at de blir følgesvenner gjennom livet.


Mulberrys historie 


Mulberry ble grunnlagt av Roger Saul i 1971 i Somerset, England. Med hjelp av sin søster ble den gjenkjennelige trelogoen designet - og både utformingen og navnet Mulberry kommer fra trærne han passerte hver dag på vei til skolen. Luksusmerket er typisk britisk og har i lang tid latt seg inspirere av stiler synonymt med den engelske landsbygda, slik som jakt og fiske.


Det autentiske og tradisjonelle kombineres i dag med tidløst design, og de elskede silhuettene slik som Bayswater, Antony og Alexa har blitt ikoniske vesker.


Siden etableringen i 1971 har Mulberry blitt den største produsenten av luksuriøse skinnvarer i Storbritannia. De er internasjonalt anerkjent for ulike design og produkter som er laget for å vare.

Våre skinnkvaliteter fra Mulberry 


Mulberry bruker mange ulike kvaliteter i sine vesker, og skinnet som benyttes er av høyeste kvalitet og etisk forsvarlig. Ulike skinnkvaliteter eldes på forskjellige måter, og noen er mer delikate enn andre. Med forståelse av hvordan ulike kvaliteter bør behandles og hvilke som er mest slitesterke vil du kunne velge en som passer deg og dine behov.


Small Classic Grain 


Small Classic Grain er et tungt storfeskinn med en småkornet struktur. Skinnet er lett behandlet for å beskytte overflaten. Veskene i dette materialet er mer slitesterk og passer derfor perfekt til hverdags, men den bør likevel behandles forsiktig da den kan få riper og merker. 

Micro Classic Grain 


Micro Classic Grain er en myk skinnkvalitet med mikrokorn. Veskene i denne kvaliteten er glattere sammenlignet med Small Classic Grain, men like slitesterk. Skinnet har fått en lett behandling for å beskytte overflaten.


Heavy Grain 


Heavy Grain har en grovere og mattere tekstur enn mange andre skinnkvaliteter, og er laget av mykt og tungt storfeskinn. Overflaten vil gradvis bli jevnere og mykere ved bruk, noe som gjør utseendet på vesken enda finere. Veskene i denne kvaliteten er mer motstandsdyktig mot riper og slitasje, enn enkelte av Mulberrys andre modeller.


Super Lux Calf 


Super Lux Calf er en finkortet kalvskinnkvalitet som er glatt og polert. Skinnet er behandlet med en lett finish for å beskytte overflaten og gi den en luksuriøs glans. Dette materialet er svært følsomt, og det er viktig å være ekstra forsiktig. Vesker i Super Lux Calf vil derfor passe perfekt som en selskapsveske.


Silky Calf 


Mulberrys Silky Calf vesker er laget av glatt kalveskinn. Med en lett finish og en myk sileaktig overflate, er den mer matt enn Super Lux Calf. Skinnet vil mykne og eldes ved bruk - noe som fremhever de karakteristiske trekkene til skinnet. Vesker i Silky Calf bør behandles med ekstra forsiktighet da skinnet lettere kan få riper og merker.


Small Pebble Grain 


Small Pebble Grain er en myk og kornete skinnkvalitet av kalv. Pebbled skinn oppnår sin struktur gjennom store matellplater som presses inn i læret med enorm kraft, og etterlater et strukturert og tilfeldig avrundet mønster - noe som gir et unikt utseende. Sammenlignet med vesker i glatt skinn, vil denne skinnkvaliteten ofte være mer motstandsdyktig for riper, da den kornete overflaten gjør slitasjemerker mindre merkbare. Small Pebble Grain vesker passer derfor bra til hverdagsbruk. Denne kvaliteten kan gi farge fra seg, så vær ekstra forsiktig med å bruke lyse klær mot denne typen skinn.


Scotchgrain 


Scotchgrain er Mulberrys mest slitesterke kvalitet, og er laget av biovegmaterialer. En bag i ekte skinn vil ofte bli tung når den fylles med klær til reiser, men produkter i Scotchgrain er lette og passer derfor utmerket som reisetilbehør. Produktene har en karakteristisk pebbled-finish og tåler ytre påkjenninger som skarpe gjenstander, vann og fett uten å få riper eller flekker. Det er ikke nødvendig med pleieprodukter.


Legacy NVT 


Legacy NVT er kjent for sine naturlige og rå egenskaper, og er Mulberrys minst overflatebehandlede skinntype. Materialet har blitt farget med naturlige vegetabiliske fargestoffer, og skinnkvaliteten vil bli mykere og få en vakker patina over tid. Et karakteristisk trekk ved Legacy NVT er derfor at veskene kan ha fargevariasjoner. Skinnet kan lett få merker fra fett, vann og skarpe gjenstander - men små bruksmerker på Leagacy NVT kan gi veskene en vintage-effekt som gjenspeiler eierens unike historie.


Nappa 


Nappaskinn er en skinnkvalitet av lam med en myk og glatt overflate. I motsetning til andre lærkvaliteter som kan oppleves stivere i formen, er nappaskinnet svært bøyelig. Grunnet sin delikate natur er nappaskinn mer utsatt for riper sammenlignet med en mer robust skinnkvalitet.


Les også: Slik tar du vare på skinnjakken din

Mulberryveske

Generelle vedlikeholdsråd 


Anbefalte produkter fra Collonil 


Det er ikke anbefalt å bruke alkoholbaserte produkter i vedlikehold av skinnmaterialer. Mulberry anbefaler å bruke produkter fra Collonil for å vedlikeholde og beskytte veskene. Collonil er kjent for sine høykvalitets pleieprodukter som er utviklet for å rengjøre, beskytte og forlenge levetiden til ulike skinnkvaliteter. Disse produktene er formulert for å bevare skinnets naturlige glans og kvalitet. Collonil Leather Gel anbefales for å pleie overflatefinishen og samtidig impregnere vesker med en grovere tekstur, slik som Small Classic Grain, Micro Classic Grain, Heavy Grain, Small Pebble Grain og Legacy NVT. Collonil Waterstop Spray anbefales for å pleie og impregnere skinnkvaliteter med en glatt tekstur, slik som Super Lux Calf, Silky Calf og Nappa.


Beskyttelse mot vær og søl 


Skinnvesker må beskyttes mot kraftig nedbør og vann, da fuktighet kan skade skinnets overflate og føre til flekker. I tillegg kan langvarig eksponering for sollys forårsake falming og dehydrering av skinnet. Hvis du ved et uhell søler på vesken, bør du tørke det av umiddelbart med en myk, ren klut for å unngå permanent skade. En klut kan også benyttes i noen tilfeller for å fjerne overfladiske merker ved å gi forsiktig.


Fargeoverføring mellom skinn og klær 


Vær oppmerksom på at semsket skinn kan smitte farge over på klær ved friksjon, spesielt fra sorte og brune skinnvesker. På samme måte kan klær avgi farge til lyse skinnprodukter. For å unngå uønskede flekker, anbefales det å være forsiktig med hva du kombinerer vesken din med, spesielt ved bruk av jeans eller mørke plagg.


Belastning og riktig oppbevaring 


Det er viktig å passe på hvor du setter fra deg vesken, og vis forsiktighet rundt grove og ru overflater, da dette kan forårsake riper i skinnoverflaten. For å beskytte vesken mot støv og riper, bør den oppbevares på et tørt sted i en støvpose når vesken ikke er i bruk. Det er også viktig å fylle vesken med papir eller annet mykt materiale for å bevare formen. Selv med store skinnvesker som kan romme mye, bør man unngå overbelastning. Fyller du vesken for tungt, risikerer du å skade skinnet og potensielt slite ut sømmene og stroppene. Riktig oppbevaring og belastning bidrar til å forlenge levetiden til din Mulberry-veske, slik at du kan få glede av den i mange år fremover.


Les også: Guide: Vedlikehold av stråvesker og stråhatter

Garanti og reparasjon ved skade 


Fra kjøpsdato har Mulberryprodukter en garanti på 12 måneder. Dersom du i løpet av denne perioden oppdager en produksjonsfeil på vesken din, vil varen bli reparert eller erstattet om nødvendig. Det er viktig at du tar vare på din originale kvittering. Normale bruksslitasjer slik som at hjørnene kan slites over tid, er en naturlig egenskap ved skinnet og anses ikke som en kvalitetsfeil.


Om det oppstår skade på vesken etter utløp av garantiperioden er det fortsatt mulig å sende vesken til Mulberry for reparasjon, men dette vil være mot en kostnad. Mulberry kan erstatte visse deler på vesken hvis du har vært uheldig å ødelegge noe - slik som låser, glidelåser, samt skader på skinn og søm sendes inn for reparasjon. Kom gjerne tilbake til en av våre butikker, så hjelper vi deg med å sende vesken din til reparasjon.

For å forlenge levetiden til Mulberry-vesken din, er riktig vedlikehold og oppbevaring avgjørende. Ved å beskytte veskene med gode pleieprodukter vil du sikre at vesken opprettholder både utseende og funksjonalitet i mange år fremover.


4 Men | 4 Women har et stort utvalg av vesker og annet tilbehør fra Mulberry til både herre og dame. Bli inspirert og finn dine favoritter i nettbutikken, eller besøk en av våre butikker på CC-Vest og Sandvika Storsenter som har et enda bredere utvalg.